Liten hostig; konsekvensanalys

Hemma igen med en hostig liten unge. Hon är pigg och feberfri men tokhostar så snart hon springer, busar eller dansar. Eller cyklar. Eller skrattar! Dagis är med andra ord inte att tänka på.

Och sedan i lördags natt hostar hon när hon sover. Såhär såg det ut inatt:

21.00 – treåringen somnar efter en ovanligt lång nattning med två flaskor välling (och ett bajsbyte däremellan). Jag är stressad för att det börjar bli sent. Höll dessutom på att somna med henne, så jag känner mig liksom kvällstrött och nyvaken – samtidigt!

21.45 – sexåringen somnar med mig efter att ha sett ”Happy feet” och jag läst för henne en stund i födelsedagsboken.

21.45-22.30 – eget fix (= mail och facebook…). Sambon fixar hemfix.

22.30-23.00 – en stunds prat med sambon – om skolval!

23.30 – i sängen, men somnar inte direkt på grund av tankar på – skolval!

00.15 – håller på att landa i en välbehaglig och djup sömn… när minstingen börjar brutalhosta (med risk för kräk…) och vill ha välling. Bär in henne till mig efter en stund (sambon har viktig dag idag och sover i soffan).

00.30 – byter blöja (den är full efter all kvällsvälling) och ger ny välling (ok med med en gång på natten när hon är sjuk, tänker jag, annars är det ju tänkt att hon inte ska få det längre). Försöker somna om, men hon vänder, vrider, gnyr och hostar. Jag slumrar.

03.30 (ca) – ropar och gråter så envetet (och väldigt behövande) efter välling – IGEN – att jag till slut ger med mig. Sover mig igenom några hostattacker och tröstar henne i sömnen då och då. Vi ligger nära, nära och somnar till slut in.

06.11 – sexåringen vaknar. Väcker mig genom att klappa till mig (för hårt!) några gånger på kinden. Daskar liksom på mig. Jag är inte munter. Hon väcker såklart även sin lillasyster som nu sover jättegott.

OK, det är bara att gå upp. Inte pigg.

Iväg till dagis och lämna storbusan – sedan lite sommarshopping på HM med liten och pigg i vagnen. Lunch hemma.

Efter det tänkte jag att det kunde vara en bra idé att lillfisan sov en stund, innan vi hämtar på dagis. Not! Trots att storasyrran gjort väggen vid sängen såhär fin. Det är lillasyrran när hon är tonåring, säger hon. Med skrattgropar och allt!

Till sist somnar hon i soffan 40 min innan vi ska iväg och hämta på dagis… Dagen fortskrider medan jag försöker hålla mig vaken!

Lite utelek i solen med grannkompisar gör susen på allas humör. De är i åldrarna 1, 2, 3, 4, 5 och 6 – och leker jättebra tillsammans!

17.30 – Matdags. Jag har lyckats åstadkomma pasta och favoritköttfärsåsen samtidigt som jag pratat i telefon. Och medan barnen fångat en skalbagge och tittat lite på TV.

18.20 – har landat i soffan. Nästintill utslagen. Inser att helgens sömnlöshet nog hänger kvar lite… Sambon på ingång. Bolibompa på TV. Jag framför datorn. Disken kvar. Då menar jag: allt kvar på bordet (och golvet!) = totalt kaos. Överväger på allvar att sitta kvar här tills jag helt enkelt slocknar. Kommer tyvärr INTE att hända!

2 reaktioner på ”Liten hostig; konsekvensanalys”

  1. Du har så rätt! Stor kram och ha det så bra i helgen. Att möta våren i Paris skulle inte jag heller ha något emot 🙂

  2. ja det inte alltid kul, därför skulle du också behöva en weekend någonstans så man hinner längta hem till familjen igen. Kramar och hoppas hostan slutar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *