Morgongåvan

Morgongåvan

Morgongåvan är en spänningsroman som handlar om livsval och det vilsna sökandet efter kärlek. Flera personers öden flätas oundvikligen samman under några avgörande dygn i Stockholms innerstad. En hemlighet har fått förödande konsekvenser och det visar sig att inget är som man tror.

Nathalie är en sökande konstnärssjäl som vandrar från famn till famn och försörjer sig på olika ströjobb. Hon blir sedd och uppskattad på scenen när hon sjunger med sitt soulband. Både av basisten Peter och av de andra männen i publiken. Men hon famlar – efter självkänsla och riktning i livet. Aningslöst närmar hon sig den fara som hotar.

Lisa är Nathalies bästa vän och motsats – lugn och stabil. Sedan hon fick barn vacklar hennes tillvaro betänkligt. Det finns saker hon inte kan tala om. Lisa jobbar på samma bank som Jonas.

Jonas är ett skadat barn i en mans kropp. Plågad av skräckens minnen från en trasig barndom befinner han sig på psykosens rand. Våldet och en störd sexualitet bor i honom, samtidigt som han på ytan lever ett normalt liv. En dag hjälper ödet honom plötsligt att finna sin ängel och nu ska hon bli hans. Jonas upprättar en plan. Hon ska få den vackraste Morgongåva man kan tänka sig…

Köp boken hos AdLibris, Bokus eller din favoritbokhandel.

Morgongåvan utgavs första gången i september 2014.