Om Susanne Boll

Susanne Boll

Susanne vem?
Jag föddes 1972 i Motala – en vacker stad vid Vätterns strand. Sedan jag lämnade Motala efter studenten 1990 har jag, i någorlunda kronologisk ordning: rest i USA, pluggat till psykolog (i Umeå och Uppsala), jobbat som psykolog (i Borlänge och Stockholm), jobbat med helt andra saker, rest lite till (Kuba, Indien, Venezuela, Brasilien) pluggat till journalist (på JMK) och jobbat som journalist (UR). Nu har jag helt sadlat om till att skriva böcker.

Varför författande?
Kärleken till böcker och det skrivna språket har funnits i mig sedan jag var liten. Drömmen om att skriva en egen bok har jag burit länge. Våren 2007 fick jag möjlighet att på riktigt förverkliga idén om att skriva en roman, tillfälligt bosatt i Sitges – en pittoresk liten by i närheten av Barcelona. Resultatet blev min första bok, Morgongåvan.

Vad betyder något?
Men det allra roligaste, viktigaste och mest underbara som hänt i mitt liv de senaste åren är förstås att jag har bildat familj. Sedan 1995 lever jag i Stockholm med mitt livs kärlek Kent. Tillsammans har vi två döttrar och en liten Maltipoo vid namn Donna.

Mer då?
Mitt största intresse vid sidan av familj och vänner är musiken – jag är sångerska i bandet Keep it Up. Idag lever jag i mångt och mycket min dröm: att få ägna mig åt skrivande och musik.

Kontakta mig gärna på info@susanneboll.se eller lämna en kommentar på bloggen!