Eastlunch

Har ägnat förmiddagen åt trist tekniskt fix med telefon och dator i olika butiker på Kungsgatan. Som belöning för detta trista är jag värd en god lunch!

Planlöst vandrar jag neråt Stureplan – och får syn på East. Där åt ju jag och Kiki så gott en kväll för några veckor sedan.

Jag är på väg att vända i dörren när jag inser att den högljudda vägg jag möter inte är en vägg, utan väldigt många – och väldigt uppklädda – människor. Alla i grupp.

Jag ser ner på mina lagom skitiga jeans, min tunga datorväska och vita tröja. Känner mig oändligt malplacerad! Men även en liten slashas till författarwannabe som jag måste ju få äta god sushi, tänker jag medan jag står kvar väntar på att bli placerad. Bord nummer 62 är ledigt får jag veta. Och det finns ett uttag bredvid så jag har el till min dator (med krassligt batteri).

Tack och lov står bord nummer 62 i ett hörn och jag kan sitta i min egna lilla bubbla. I brist på lektyr surfar jag runt på Aftonbladet i mobilen i väntan på maten. Somliga omkring mig dricker vin. Så kontinentalt… Jag vill också ha vin!!! Eller nae, det ser kanske inte så bra ut…

När jag får samma trevliga kypare som sist vi var här känns allt genast bättre! Sushin = jättegod och misosoppan = ännu godare. Folk troppar sakta av. Vidare till sina jobb.

Nu sitter jag själv kvar i en lokal som TOTALT ändrat karaktär. Kvar är den vänliga personalen som fixar borden och dukar nytt. Datorn är uppslagen och inkopplad. Ur högtalarna strömmar salsamusik och utanför fönstren skiner solen.

Jag har druckit en latte och ska skriva vidare på bok två + söka jobb till hösten. Och blogga lite. Perfekta förutsättningar!

Jag hittar ett jobb jag ska söka. Jag känner mig inspirerad. OCH jag har just fått in denna!
Lider inte… Inte ett dugg 🙂

2 reaktioner på ”Eastlunch”

  1. Det var det! Kanske jag hade föredragit rabarberpajen, men jag vill ju komma i LITE bröllopsform även om jag vägrar banta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.