Författarbesök hos 64 fina Soroptimister!

I lördags förmiddag styrde jag bilen till Motala, eftersom jag blivit inbjuden att berätta om mitt författarskap på Soroptimisternas regionsstämma. Jag hade verkligen ingen aning om vad Soroptimisterna var, när Maj Hultin (som driver Cri Botique i Motala) bjöd in mig, men eftersom hon är en så utomordentligt bra och härlig person utgick jag (utifrån hennes beskrivning) från att det var något bra och tackade på rak arm ja till inbjudan 🙂

Sedan googlade jag Soroptimisterna. Har ni sett så bra!? Systerskap for the world!

Och projektet de stöttar – Solvatten – vilken grej! Att kunna leverera dunkar, som rengör smutsigt vatten på ett par timmar med hjälp av solenergi, till kvinnorna i Afrika är inget annat än genialiskt. Kvinnorna slipper bli svedda av den eld som annars skulle koka vattnet rent. Liksom allt annat arbete med att ordna ved (nu sparas träd!) och göra eld. Kvinnorna sparar tid och får garanterat rent vatten. De fyller bara dunkarna och väntar!

Här kommer lite bilder. På en av bilderna flankeras jag av klubbens president Catharina och Maj Hultin.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.