Sorg och glädje. Och musik.

Visst blev det en helg med tvära kast? För oss alla gissar jag. Att Lisa Holm hittades mördad är så smärtsamt att det knappt går att ta in. Har tänkt så mycket på hennes sista stund i livet och sedan vidare på den stund då föräldrarna tvingades identifiera sin döda dotter. Ofattbart.

Och så rasisterna som förfasas över de misstänktas bakgrund och hittar ytterligare argument för att stoppa invandringen. Jag önskar att de tänkte ett varv till. På det Katarina Wennstam skrev på Facebook igår. Jag citerar:

”Med tanke på att nätet har exploderat i invandrarfientlighet för att Lisa Holms misstänkta mördare är utländska gästarbetare och olika teorier om att deras bakgrund har med mordet att göra, att det går att förhindra så fasansfulla händelser med striktare invandringspolitik.
Då funderar jag på om det inte också är dags att förbjuda lastbilschaufförer eftersom Anders Eklund tog sig runt på stora geografiska områden bakom ratten. Eller om vi ska förhindra män från att bli polischefer så att inte en ny Göran Lindberg kan gömma sig bakom den trovärdiga fasaden. Kanske också att det är dags att förbjuda verkstäder från att ha firmafester eftersom Hagamannen Niklas Lindgren begick flera av sina våldtäkter full på väg från ölkvällar med kollegorna. Vi måste eventuellt också stoppa män från att cykla nattetid eftersom Örebromannen alltid letade rätt på sina offer cyklandes.
Men det får man väl inte säga i det här landet.”

Lite att tänka på …

Och så Magnus Härenstam. Enda trösten i det är att han kanske förenas med Brasse och Eva. I så fall blir himlen både klokare och gladare.

Men BRÖLLOPET. Så vackert. Skönt otraditionellt och fyllt av kärlek och glädje. Som sig bör <3 Själv sjöng jag på en disputationsfest i Uppsala i fredags. Med gamla bandet, utan gitarr och med en sångarkompis Max jag aldrig tidigare sjungit med. Orepat men utmanande och roligt. Fantastiskt trevligt att också få vara med på middagen, där jag serverades urgod vego-mat. Och jag beundrar Anna något enormt. Vilken grej! Mindre roligt var det att köra bil en dryg timme på skogskringelikrokvägar till Tärnsjö. Men vid tretiden landade jag hos svärmor och familjen och njöt sedan av lugnet på landet. Och Gysinge marknad. Hoppas ni haft en fin helg! Jag och duktiga sångar-Max: Max

Och duktiga doktor Anna!Anna

2 reaktioner på ”Sorg och glädje. Och musik.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.