Ett väry ytligt inlägg: tips till författare som vill ta nya pressbilder

…som kanske inte har ett förlag i ryggen eller helt enkelt vill ta nya. Bara för att! Som jag.

Det här inlägget handlar bara om YTA, men detta foto-äventyr har varit en ganska skön kontrast till den sista tidens manus-grottande! It´s all about kontraster, liksom.

Mina förra pressbilder är ett par år gamla och eftersom jag fick en upplevelse i releasepresent i våras valde jag att gå till Modelhouse. Lite nervös var jag, eftersom jag lätt blir nojig inför kameran och inte hyser modelldrömmar direkt 🙂 (är extremt o-fotogenique!).

Två-tre timmar senare var jag sminkad, fotad (av proffs som trots allt fick mig att känna mig ganska väl till mods) och gick därifrån med en hel massa bilder (jag köpte loss alla drygt 160 stycken, och alltsammans kostade mig 3000 kronor). Väljer man en eller två bilder blir det bra mycket billigare.

Jag hade till och med roligt!

Här är några av bilderna som jag INTE kommer att använda som pressbilder, av olika anledningar, men som ändå ger ett prov på hur de blev.

De bästa håller jag på litegrann. Till den dag DN ringer 🙂
IMG_9536IMG_4727.JPGIMG_9548IMG_9545IMG_9629IMG_9590IMG_9527

6 reaktioner på ”Ett väry ytligt inlägg: tips till författare som vill ta nya pressbilder”

  1. Hej, jag läste ut din bok ”Det enda rätta” i förra vekcan. Vill bara säga att den var väldigt bra skriven, personbeskrivningarna var fantastiska! Du fick mig att känna samma känslor som personerna i boken, man kände verkligen igen sig. Tänkte på boken och personerna flera dagar efter att jag läst ut den 🙂
    /Emeli

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *