Barbies nattliga promenader

Håller på att ta knäcken på oss. Hon är pigg i övrigt men risig i magen och vill då gå ut (= jättebra att hon säger till!). Inatt klockan 23, 01.40 och 04.00. Och då vill hon gå. Långt och länge för att nosa sig till den ultimata platsen för att uträtta sina behov.

Under fyrapasset testade jag att stå stilla med henne i trädgården. I tjugo minuter. För att slippa gå omkring ute. Jag är nämligen lite rädd för att flanera runt i våra hoods mitt i natten. Och Barbie skrämmer inte så himla många våldsverkare…

Hursomhelst. Hon ville inte uträtta några behov i trädgården. Vilket också är bra, I guess. Men det ledde till ytterligare en tjugominuters promenad. När jag duschat henne och krupit ner i sängen var klockan fem.

Idag är trött en underdrift för att beskriva undertecknads status. Mannen jobbar, stortjejen är ute på äventyr med en kompis, lilltjejen hänger med mig och Barbie – hon är som vanligt. ”Vadå trött? Kasta pinnen!” 🙂

20130103-144216.jpg

10 reaktioner på ”Barbies nattliga promenader”

 1. Va jobbigt art det inte har gått över. Hoppas det blir lugnare i natt. Kram

 2. Det verkar urjobbigt för alla inblandade.

  Jag blir nyfiken på hur Barbies kosthållning ser ut, plus vilka ungefärliga tider hon rastas – framförallt på kvällen.

  Själv har jag haft inalles 5 valpar. De som varit känsligast är helt klart de Korthåriga Colliesarna.
  Till den nuvarande kortisen som blev 9 månader igår ger jag i stort sätt inget annat än hans torrfoder. Jag har testat med banan, äpple, keso mm – men då blir han dålig i magen. Jo, han brukar få stora tuggben/ringar av torkad hud också. Men då får jag ta bort det när halva är uppätet … annars, ja du vet.
  De få (två) gångerna när han varit riktigt dålig kokar jag basmatiris och fisk och då endast med lite salt o peppar. På två, tre dagar blir han bra och jag ger honom absolut ingenting annat under de där fisk/risdagarna, inte torrfoder heller.
  Han väcker mig inte på nätterna – vi brukar sova minst 8 – 10 timmar. En gång väckte han mig pga dålig mage ca tre timmar före vår normala morgontid. Låter väl absurt och avundsvärt i er situation.
  Sista nattrundan gör jag 10 – 12 timmar innan vi ska gå upp.

  Det jag lärt mig av de här två kortisarna är att INGEN ANNAN får ge någonting att äta, att smaska på eller belöna med. Det ”man” kan belöna med och som jag alltid gör vid vardagsträning mm är att ge det vanliga torrfodret – absolut INGET ANNAT. Inte ens en köttbulle, ostbit, leverpastej etc.

  Jag brukar instruera familjen, gäster och om man är bortbjuden – att under inga omständigheter ge hunden något annat än hans foder som jag brukar han med mig i en liten påse. Barnbarnen älskar att säga ”Sitt!” (fastän det låter mera som ”Titt” när de säger det :)) och sedan belöna med torrfodret.

  För ett tag sedan har jag för mig att du berättade att Barbie var dålig i magen och att du då hade gett henne gräddfil och ost. Det låter inget vidare för en liten känslig hundmage.

  Av erfarenhet vet jag att hundar oftast inte gör ifrån sig på den egna tomten när de är över könsmognaden – lika lite som de gör det på sin sovplats.

  Vad beträffar Qillens foder så gav jag honom ”marknadens bästa” som var detsamma som hans uppfödare gett honom. Men eftersom jag haft hundar tidigare så märkte jag att han gjorde ifrån sig tre gånger så mycket och ofta som ”normalt” + att pälsen kändes och såg jättekonstig ut. Så jag bytte stegvis ut fodret mot ett som i uppfödares och veterinärers öron klingar dåligt. Men det funkar och hunden har aldrig mått så bra som efter det bytet.

  Vad jag önskar att Barbie ska bli bra – för hennes egen skull och för er alla i familjen 🙂

  Nu blev det lång – vilket det lätt blir i en angenäm fråga.

 3. Tack för ditt långa svar. Det konstiga är att vi inte ändrar något i hennes kost. Hon får samma torrfoder som vanligt och samma hundgodisar som hon alltid fått (och morgonostbit – gräddfilen ger jag inte mer :-)). Däremot undrar jag om hon inte har någon infektion igen (förra gången, precis innan jul, som hon var dålig i magen hade hon problem med toncillerna samtidigt och fick penicillin för det.) Hoppas inte! Nu ger vi henne foder för känslig mage (igen) som vi köpt hos veterinären och hoppas på en lugn natt… Annars kollar jag upp henne igen. Pluttan!

 4. Hum … jag antar att det är Hills i/d-foder hon får då?

  Har du kollat om det finns något blod i ”avfallet”?
  Att jag frågar beror på att min förra Kortis hade ett underligt beteende under flera månader med dålig mage – men det kom och gick. De gångerna/dagarna jag bestämde mig för att gå till veterinären så var han bra. Men han blev ändå sämre och sämre vart efter tiden gick … jag gick till veterinären förstås.
  Vet. undrade om vovven hade gjort ifrån sig i närheten och min dotter gick för att fösa in en del i ett provrör. Provet skickades till Tyskland för analys. Efter någon vecka kom svaret: AMÖBA i tarmen.
  Lösningen på infektionen var enkel med antibiotika: Flagyl
  Hundar/människor kan få amöba av stillastående vatten, i något dike eller i närheten av avloppsvatten o. osköljda grönsaker mm.
  Vovven levde fyra år till efter den där amöbapersen.

  Hursom hoppas du/ni får sova inatt iallafall.

  Han

 5. Den cavalieren jag växte upp med kunde bara äta hirs och kokad lammlever. Han var långt ifrån ledsen för detta. 🙂 Emellanåt fick han också en äggula. That’s it.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.