Om mitt skrivande på 1av3

Jag fick frågan om jag ville skriva veckans text på skrivsajten 1av3. Och det ville jag 🙂

Här är länken!

Uppdatering!
Om länken inte fungerar – här är texten:

Lyckan i orden – från insidan och ut

Gulligt och rått. Fint och våldsamt. Ljust och mörkt. Sådant skriver jag om. För skriva, det är mitt livs lyx och elixir. I bästa fall, då orden inte fastnat, smattrar och springer de fram ur tangentbordet. Inifrån och upp på skärmen.

Min tro är att ingen människa FÖDS ond. Andra påverkar hur vi blir. Det vi är. Det vi gör.

Mitt mål är att skriva om dem som gör onda saker, avskyvärda handlingar, på ett sätt så man bättre förstår varför de gör som de gör. Hur de blivit som de blivit. Eller i varje fall hur de resonerar.

I Morgongåvan var det Jonas. Ett litet barn som blir utsatt för övergrepp. Han känner sig förbrukad. Förstörd. Finner hoppet i någon annan, men gör henne illa. Jonas är ett barn i en vuxen mans kropp, styrd av det förgångna. Och jag vill att man ska känna med honom.

I mitt andra manus är det någon annan. En kvinna med enorm makt över andra människor i sitt yrkesliv, som missbrukar den å det grövsta. Hon försätter andra i livsfara, med en fast egen övertygelse om att hon gör det enda rätta.

Det låter svart, men det är det inte. Det ordnar sig. För det finns ju goda krafter inom oss också. Människor som vågar. De modiga. De som står upp för sina misstag. De som har modet att förlåta de mest smärtsamma oförätter. Hjältar.

Parallellt med allt finns kärleken och sexualiteten. Sökandet och längtan. Löpande som en röd tråd i det som sker. Hela tiden.

I berättandets värld kan man skriva om allt det här. Om lyckan och smärtan. Kanske nå fram. Få någon att känna. Reflektera. Och i bästa fall underhålla någon med det. DET är lycka. Det är min lycka.

4 reaktioner på ”Om mitt skrivande på 1av3”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.