Kocksgatan Revisited på Boulevardteatern

Igår bjöd Skugge & Co in till genrepet av Kocksgatan Revisited – ”En roadmovie i ord och toner baserad på Ernst Brunners roman Kocksgatan”. I regi av Roger Westberg, chef på Boulevardteatern.

Jag läste inte Kocksgatan när det begav sig. Och sedan har det inte blivit av. Kanske nu. Om jag vågar. Den beskrivs som en spegling av sin tid – hyllad, kritiserad och erotiskt utmanande. Något som tydligt framgick även i denna roadmovie!

Föreställningens enda huvudroll gör Per Ragnar, med en slags monolog utifrån boken Kocksgatan. Det handlar om människorna som bodde där och deras egenheter och relationer. Hjärtliga personporträtt av ganska mörka öden. Per Ragnars skådespeleri och otroliga berättarkonst varvas med musik av Sulo (gitarr och sång), Idde Schultz (sång och gitarr), samt en pianist och en saxofonist. Låtarna de spelar är dikter från Ernst Brunners samling ”Stoft av ett stoftkorn”, som tonsatts av Sulo. Musikerna bistår även med mindre skådespelarinsatser. Ett spännande koncept!

(Hittade inte någon bra länk på Idde, men klicka här så får ni höra henne och Sulo sjunga 🙂 )

Jag har inte lyssnat så mycket på vare sig Sulo eller Idde Schultz tidigare, men jösses vilka fina musiker de är. Och Iddes sång. Makalös!

Här berättar Idde och Sulo om föreställningen.

Eva ”Boktokig” och jag på eftermingel. Kul att ses igen!
Härliga Mari Rickardsson som skrivit boken Avocadovillan I och II, men sin vän Cecilia Åblad.
Finfint innehåll i goodiebagen. Nu ska här läsas. Och lyssnas 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *