Svärmors knäckiga rabarber-/äppelpaj

Känner att jag inte kan förneka er det här receptet. Vi gjorde den till fikagästerna igår. Igen.

En liten varning: den här pajen är kraftigt beroendeframkallande!

Svärmors rabarberpaj, 6 pers

500 g rabarber (eller äpple)
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl sirap
25 g mandelspån

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smörj en pajform och fördela ut rabarber/äpple i bitar
3. Smält smöret
4. Rör ned allt utom mandelspånen
5. Bred smeten över rabarber-/äppelbitarna
6. Strö över mandelspån, om så önskas

In i ugnen, 25 minuter, och servera med vaniljsås.

Gudagott och urlätt!

5 reaktioner på ”Svärmors knäckiga rabarber-/äppelpaj”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.