Lugnet före stormen!

God fortsättning alla!!

Ok. Det är bara att konstatera. Jag kan inte fokusera på vare sig bokskrivande eller bloggande så länge hela familjen är ledig tillsammans. Inte hittills i alla fall…

Nu är vi lediga i tio dagar över jul och nyår. Några dagar har gått, men lika många är kvar. Lyx!

Vi sover, hänger, äter och umgås. Hälsar på nära och kära. Och alla fyra är friska. Vilket kanske är det mest häpnadsväckande…

Litegrann känns tillvaron som lugnet före stormen. Imorgon blir det andra bullar. Då börjar nämligen ommöblering av huset eftersom sexåringen ska få eget rum. I dagsläget sover de tillsammans i ett rum och leker (oftast = pysslar) i ett annat. Treåringen börjar i sexåringens mening att bli liiiite för intresserad av hennes grejor och – inte minst – kompisar på besök! Så nu ska hon få en dörr att stänga om sig om hon vill. Vi får se hur familjens yngsta medlem tar det…

Vi (= familjens något äldre medlemmar) har dragit lite på det här projektet eftersom det innebär att den ENORMA Expedit-hyllan från IKEA måste monteras ner och säljas på blocket. Tvåmannaskrivbordet likaså. Vår underbara – enorma och hallonröda – soffa måste flytta ner en våning. Och. Det värsta. Våningssängen ska monteras till storleken något mindre och flyttas från ett rum till ett annat. Håhåjaja. Men det kommer att bli toppen. Det kommer att bli bra. Det kommer att bli bra. Det kommer att bli – BRA.

Och om någon extremt stark person blir sugen på att titta förbi i dagarna så går det alldeles utmärkt. Intressenter av hylla och skrivbord likaså!

Det roligaste ommöbleringsmomentet för en smyg-materialist som jag är nog att köpa ny säng till lilltjejen. Jag råkade liksom lova henne en prinsess-säng. Kul ju. Och kanske en ny hylla. Och så lite fina kuddar. Ni vet. Saker som man liksom bara ”behöver”…

5 reaktioner på ”Lugnet före stormen!”

  1. Lycka till med att möblera om, det kommer att bli jätte bra är jag övertygad om. Gott Nytt år till hela familjen!
    Men vi hörs säkert i morgon. Kramar

  2. Men det är så skönt att bara släpa omkring och bara vara. Tids nog börjar vardagen igen så det gäller att passa på. Det ÄR kul att ha en prinsessa i huset. Min prinsessa har vuxit ur sin prinsesskostym och vill numera ha tuffare saker i sitt rum. Lycka till med möbleringen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *