Nöje, kärlek, morföräldrar och Lucia

Vilken helg vi har haft! Snoriga, men på benen, har vi tagit oss igenom dagar fyllda av roligheter.

Den började bra på fredag kväll då jag och mina fina gamla psykologkursare Jenny och Carina var ute och åt på Riche (vi skulle druckit fördrink på Gondolen, men baren var full!). En kväll fylld av prat, mat, allvar och en hel del gapskratt.

Och i lördags gifte sig Marie och Tomas! I stadshuset med efterföljande fest i Sandsborg. Otroligt mysigt! Och nu har jag, både officiellt och lagligt, världens vackraste svägerska! (Och svåger förstås :-))

Igår hade vi sedan en skön söndag med mor och far på besök. Mormor och morfar. Utan tvekan det bästa sättet att ses på – i hemmiljö. Julklappsönskelistan gicks igenom och det lektes och mystes så att alla inblandade klarar sig till jul.

Och idag är det lucia!! På morgonen har vi sett lilla stortjejen vara pepparkaksgumma i skolans luciatåg och i eftermiddag ska vi se en liten treårig tomtegumma lussa på dagis. Sedan åker vi hem och har luciafirande och middag hemma med fina familjen Eriksson/Swenson!

Just nu händer det så mycket roligt att jag måste lägga mig SENAST 22.22 på kvällen. Annars skulle det inte funka. Jag skulle inte orka. Och så får vi lov att tacka nej till en del trevligheter. Tråkigt men så får det bli. För doktorn har ordinerat mig att inte stressa. Ta det lite lugnt emellanåt. Annars verkar min kropp lägga av. Jag ramlar och tappar saker. Kroppen protesterar genom att strejka. Och påminner mig om att komma ihåg att vila. Elller åtminstone sänka ambitionerna…

Därför bakar vi inte lussebullar i år. Inte heller gör vi egen julmat. Det ordnar mataffären så bra.

Pyntet, däremot. DET får inte stryka på foten. Inte en chans! I veckan ska julgranen in. Tomtarna upp. Snögubbarna. Änglarna och renarna. Vi ställer upp dem i dammet och tänker att – städa, det kan man göra nästa år 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *