Barnen friska…

…och kan äntligen gå på dagis igen! Tvååringen har gått sex, eller är det kanske sju, dagar sedan lucia! I morse fick jag äntligen svara JA på den förhoppningsfulla undran: ”Jag då i dadis ida?”. Medan femåringen buttert muttrade att hon inte alls hade någon lust att gå. Hon har väldigt mycket att göra hemma! (Se förra inlägget.)

Själv sitter jag här. Med massor av efterlängtad tid! Jag har för en bra stund sedan druckit ur mitt kaffe. Bläddrat igenom DN. Borde skriva. Blogga. Ringa en hel bunt samtal. Åka och prata med bokhandeln. Men tycks istället ha drabbats av handlingsförlamning! Det är så tyst härhemma. Väldigt tyst. För tyst!

Ingen tvåårig liten röst som ropar: ”Mamma! Jag pjataj på dig!”, när jag inte lyssnar tillräckligt uppmärksamt. Ingen femåring som undrar: ”Vilken är din bästa känsla?” eller ”Vilken är din bästa lukt?”. (Hennes bästa känsla är kärlek och bästa lukt är nytvättad tvätt :-))
Ingen varma små kroppar kryper upp i mitt knä och vill tanka närhet.

Jag fryser, är sentimental och saknar dem. De ger mig en fin roll i att vara mamma inser jag. Gillar den rollen!

Tydligen har jag kommit över ”bloggtröskeln” i alla fall. För – hej, här är jag ju! Jag hade tänkt mig att innehållet till den här bloggen skulle få ”värka fram” och bli något alldeles extra. Genomtänkt. Personligt men inte för privat. Men än så länge har jag mest känt små förvärkar och de proffsiga, kloka och brillianta blogginläggen väntar fortfarande på att bli förlösta.

I väntan på dem (och kanske på att mina prestationskrav lugnar ner sig :-)), så önskar jag alla en fin dag!

2 reaktioner på ”Barnen friska…”

  1. Marie Vikström

    Va härligt att dom är friska igen. Du behöver nog ta det lite lugnt också efter alla sjuka barn du har tagit hand om. Du kommer nog igång med dina måsten också ska du se. Jag önskar dig och dina övriga familje medlemmar en trevlig kväll. Kramar Marie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.