Releasefest/(-spelning) för Carina Bergfeldts Sju dagar kvar att leva

Carina är en god vän och en stor journalistisk idol. Det finns ingen som berättar en historia som hon. Om människorna i den så att det känns ända in i hjärteroten.

Igår släppte hon alltså sin bok ”Sju dagar kvar att leva”. En berättelse om brott och dödsstraff. Carina skrev om detta i Aftonbladet förra året och kände att hon ville åka tillbaka Texas. Veta mer. Berätta mer. Så det gjorde hon. På sin semester!

Hon träffade och intervjuade den dödsdömde Vaughn Ross, dagarna innan han dödades. Hon gjorde detsamma med till exempel fängelsepastorn, fängelsedirektören, en kvinnna som älskar en mördare, en polis och släktingar till offren. Och så skrev hon en bok om det. En bok jag alldeles snart ska få läsa. Hurra!

Och vi i Keep it Up fick äran att spela på Carinas fest. Bland annat två låtar som kom att betyda mycket i själva dödsögonblicket för två fångar och deras anhöriga: Fly On The Wings Of Love med Bröderna Olsen och Blue Clear Sky med George Straight. Det kändes så fint att få framföra dem, just efter att Carina berättat om sångernas speciella historier och betydelse för de dödsdömda.

Nedan kommer lite bilder (på Carina, mamma Barbro, mig och Keep it Up). Mest snodda eftersom jag hade fullt upp med att sjunga 🙂

Nu ska jag bege mig till Kungliga Biblioteket för lite research. Ha en fin dag!
Carina och Barbro
Cowgirls
Sju dagar
Spelning sju dagar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.