Mitt första halvår som vegan – utvärdering!

Nu är det sex månader sedan jag blev spontanvegan och över en natt slutade att äta animalisk mat. Helt, men med vissa undantag. På restauranger och resor till exempel, då vegansk mat inte alltid funnits att tillgå (eller när dottern bjudit på sina egenhändigt bakade muffins <3).

Skälen till att jag blev vegan var olika, men alla lika motiverande: för såväl djurens, miljöns och hälsans skull!

(Jag har en vän som heter Tommy Liljegren som är väldigt bra på att argumentera för en vegansk livsstil :-)).

Det har varit ett roligt halvår (är fortfarande!). Jag har testat en massa ny, god mat av nya märken och har mått väldigt bra. Jag har på köpet fått ett förnyat intresse för matlagning. ÄLSKAR tidningen Vego och Mattias Kristianssons vegokokbok Vego – vegansk mat för alla tillfällen. 

  

Men. Jag saknar ägg! Suget efter ägg har varit fruktansvärt starkt ibland. Och så saknar jag vissa maträtter som innehåller mjölk, smör, ost eller ägg. Mest bakverk och sötsaker. Och vissa rätter som GÅR att göra veganska, men som jag inte riktigt ORKAR göra själv. Eller hinner. (Barnen är inte veganer, så det blir ändå lite extrapyssel med min mat.)

Därför har jag bestämt mig för att fortsätta vara vegan, men inte så hard-core. Bli en fusk-vegan helt enkelt. Fast då är jag ju ingen riktig vegan…. 

Blir jag vegetarian då kanske? Eller lakto-ovo vegan? Är inte så bra på begreppen 🙂 

Hursomhelst. Jag ska börja beställa ägg från en gård i närheten. Och så ska jag – ibland – börja äta dessa andra rätter med ägg och mjölk som jag inte riktigt orkar stå emot.

Däremot kommer jag till exempel INTE äta kött och dricka ko-mjölk. Där finns alldeles utmärkta alternativ som jag mår bättre av. På alla plan. 

Mitt tips till alla som funderat på att sluta äta kött – bli vegan eller vegetarian – är: GÖR DET BARA!

Nu. Idag! Eller senast imorgon. Det känns bra. Det ÄR bra.

Peace, folks. 

Mvh Den inte längre så militanta veganen Boll

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.