Min fjärde bokmässa. Den mest lyckade so far!

Först måste jag bara säga: jag har haft så ROLIGT. Kanske för att jag har skaffat mig lite rutin. Kommer ihåg att äta, dricka (vatten!) och vila mellan framträdanden och festligheter till exempel. Vid sidan om det bästa: att jag lärt känna så många härliga människor i branschen. Jag är oerhört glad och tacksam över att få vara med om det här.

I år, liksom förra året, har jag haft böcker på både Massolit Förlag (Hitta hem och Det enda rätta) och Hoi Förlag (Morgongåvan) – vilket inneburit att jag har varit litegrann i båda montrarna.

Och vilket jobb förlagen har gjort! Båda förlagen. Med hårt arbetande och sköna medarbetare som välkomnat besökare, tagit hand om oss författare och sålt böcker som tokar. Tack!

Tack också till Grand Agency som jobbar för oss författare ”i kulisserna”. De ”kulisser” jag TROR ligger på våning två 🙂

Jag har träffat nya och gamla kollegor och pratat med läsare. Signerat, minglat, pocketbattlat (förlorat, men vad gör väl det!?) och blivit intervjuad. Gjort allt utom att sova, eftersom det – så snart man hamnar på rummet – känns fullkomligt onödigt. Det är bokmässa en enda gång om året. Ska jag då ligga HÄR?

En fantastisk mässa. Jag är så glad över att få vara en del av denna galna bokvärld. Älskar er allihop därute.

Nedan: en bildkavalkad. Jag har plockat lite bilder från nätet där jag blivit taggad och hoppas att det är ok med alla inblandade. Inser att jag själv är med på allihop men det är min blogg och då får jag väl vara lite smånarcissistisk helt enkelt 🙂

På Pocketförlagets torsdagsfest med Carin Gerhardsen och Pernilla Alm. Vilken följdes upp med en oförglömlig taxiresa till Park.
Carin Gerhardsen
Fredag och första signeringen. Med Hoi´s egen Lars Rambe. Varefter jag enligt önskemål kramade Sandra Gustafssons bok Gå om intet.
Rambe och jag
Gå om intet
Här mötte jag två snyggingar i vimlet: Pamela Anderson och Pernilla.
Pam och jag och P
Efter lunch på fredagen begav jag mig till Massolits monter igen. DÄR VI HÄNGDE I TAKET. (Tjatig? Nä, va?) Där blev jag intervjuad av proffsiga Frida Zetterström och visade henne med intensivt hand- och fotviftande hur man dansar salsa. Eller något.I taketfotviftande intervju
På Firmafesten för deckarförfattare stötte jag på världens finaste Carina Bergfeldt. Författarkollega och journalist på Aftonbladet. Carina o jag
På kvällen hade vi middag med Grand Agency och framåt natten blev det Park. Alltid Park. Med pinglan P.
Grand Agency
P och jag i natten
Lördagens Pocket Battle med Anne. Som blev en värdig och lycklig vinnare. Hon sålde tre böcker mer än jag och tillsammans sålde vi bra. Men det viktigaste: vi hade kul!
Let the battle begin!Anne vann
På lördageftermiddagen signerade jag, Niclas Christoffer Olsson och Sölve Dahlgren. Samtidigt som Niclas och jag pratade ikapp oss för vi ses alldeles för sällan.Niclas jag och Sölve
Lösdagskvällen inleddes med en snabb svitfest då vi faktiskt lyckades samla järngänget för lite prat och bubbel. Pamela, Simona och Åsa hade fullt upp med egna åtaganden på Bonnier. Är kär i de här godingarna.
Svitfest
Avslutningsvis var vi på rolig Hoi-middag och stängde sedan nästan Park. På bilderna: jag, P och Anne-Marie Schjetlein.
Jag och P i guldAnn Marie Hoi
På söndagen, innan tåget gick klockan 11.35, gick jag in på mässan en stund för att andas in atmosfären en sista gång och säga hej då till Massolit och Hoi-gänget samt för att köpa min nya förlagskompis Daniel Wångstens bok Oavsett vad. Missade då att fota! Kanske för att jag var en liten smula trött.

Så. Det var det. Kan det bli septemper 2015 snart?

Nu: skriva bok. För nästa år vill jag hänga i taket igen 😉

7 reaktioner på ”Min fjärde bokmässa. Den mest lyckade so far!”

  1. Ann Hempel Pertmann

    …och när du modererar mitt inlägg får du gärna slänga in ett ”jag” där det saknas. 😛

  2. Ann Hempel Pertmann

    Hej Susanne!
    Du var för härlig när träffade dig på mässan! Kul med en trevlig prick bakom böckerna.
    Hälsningar Ann, som du faktiskt sa hej till först, till slut, framåt lördag natten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *