Superfin Östgötsk Bokmässa

Klockan sex i morse ringde väckarklockan och det var ingen pigg Boll som satte sig på tåget till Linköping. Men förväntansfull. Och vilken dag det blev!

Så snart jag kom till mässan fick jag veta att jag jag skulle vara med i en diskussion på stora scenen. Om ”det fria ordet” tillsammans med bland annat Emelie Schepp. Lite nervigt. Men det blev ett fint samtal under moderator Ulf Holmertz ledning.
Det fria ordet
Fotograf: Henrik Schepp

Jag, Lotta Lexén och Camilla Dahlson hade sedan supertrevligt i vår hörna.

Efter att har frågat mina kära grannar om lov så satte jag på soundtracket till Hitta hem i min lilla medhavda Marshall-högtalare. Mysigt. Tyckte jag.

Monterrock
Och tänk att vi var tre skönlitterära Motalaförfattare på plats!Tre motalaförfattare.jpg2
Klockan 14.20 var det dags för min halvtimme på scen och föreläsningen ”Konsten att skriva en uppföljare”. Jag klev på alldeles efter Ebba Witt-Brattström (som jag gärna hade lyssnat till, men jag ville inte lämna min post bland böckerna). Och det var superkul. En fin och intresserad publik kom – som jag GIVETVIS spelade Coming Home för.
Jag pratar
Ett annat roligt inslag på mässan var den Litterära stigen. En utställning med kvinnliga östgötaförfattare där jag fick den äran att vara med. Litterära stigen
Ni förstår! Vilken dag!

Och så sålde vi mycket böcker på kuppen. Inte minst på hemvägen.

Om killen jag satt bredvid på tåget undrade om han kunde hjälpa mig med väskan?
Om han undrade vad jag hade i väskan?
Om jag sa att det var böcker?
Om han hade många frågor som jag glatt svarade på?
Om vi gick tillsammans in på Pocketshop t-centralen?
Om han köpte boken?
Om jag signerade?
Svar: Jaaaa!

Mvh Bokhandlarbollen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.