Ett undantag från att inte blogga om skrivprocessen. Såhär kan det se ut.

Jag brukar ju inte blogga om skrivprocessen. Dels tar den så enormt mycket tid och energi att jag inte riktigt har kraft att skaffa mig perspektiv och få ner ord om själva processen på pränt. Dels tror jag att den kanske inte är så himla spännande att läsa om. Men vissa saker kan ju vara kul att dela med sig av. Som detta:

På måndag ska jag lämna in en omarbetad variant av manuset till redaktör Lovisa. Då sätter redigeringen igång på allvar, men redan nu läser en god vän till mig och hon ser ALLT. Upprepningar, stavfel, ord som fattas och andra skevheter.

Det är FÖRNEDRANDE att upptäcka att jag från början till exempel hade använt ordet ”konstatera” 47 (!) gånger och att folk gav sig imaginära klappar på axeln vid fler än ett tillfälle … Men allt blir ju så mycket bättre när det åtgärdas och jag är min vän innerligt tacksam <3 Så nu manglar jag igenom allt från min plats i soffan. Gång på gång. Kanske gör det redigeringen lite lättare. Hoppas! Idag kör jag 9-5 som Dolly Parton sjunger det. Såhär kan mina papper se ut. Och såhär kan jag se ut. En så kallad ”selfie” 🙂

20131016-093957.jpg

20131016-094012.jpg

5 reaktioner på ”Ett undantag från att inte blogga om skrivprocessen. Såhär kan det se ut.”

  1. Haha, söt du är!
    Och jag ÄLSKAR skrivprocessinlägg, hela poängen med dem är ju att det blir så himla tydligt att det är ett slitigt arbete att skriva en bok. Inte sällan rätt tråkigt liksom. Till och med för etablerade författare.

    Lycka till nu med sista rycket!
    /Anna

  2. Jag känner igen det där … dels hur skrivprocessen faktiskt ser ut men också den där tröttheten som gör att man helst vill skriva om annat. Trots att mina vänner och läsare oftast faktiskt törstar efter just det 😉 Jobba på! Ingrid

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.