Musiken och redigeringen

Undrar ni vilken ny låt jag valde till band nummer ett och som ska repas in ikväll?

Förstår att ni hoppar av nyfikenhet, så:

Judy Clay med Bed of roses

Eftersom jag inte lyckas googla fram texten, så måste jag försöka lyssna in och skriva ned den för hand. Hmm, det brukar kunna bli ett spännande nybruk av det engelska språket på det viset.

Annars redigeringspillar jag. RÄKNAR faktiskt. Idag. Årtal när folk är födda ska stämma med de årtal de gick på gymnasiet och det ska stämma med hur gamla de var när de blev kära. Och så. Inte minst ska det stämma med hur gamla de är idag. Jag skriver inte ut allt förstås, men måste veta själv.

På riktigt tycker jag sånt är jättesvårt och löser det endast med att rita utförliga tidslinjer på papper.

Det här är den första (lilla) redigeringsvändan för min del. Om man då inte räknar med den stora manusomarbetningen jag gjorde i somras, innan jag blev antagen. Då strök jag 38 sidor och skrev 45 nya 🙂

På måndag ska manuset in till min redaktör på Damm och då ska texten gås igenom av henne riktigt ordentligt. Spännande!

Simona skriver idag om sina redigeringsupplevelser.

Det kan hända att jag kommer ha en del att göra framöver.

6 reaktioner på ”Musiken och redigeringen”

 1. Åh vad det låter spännande med att skicka in till förlaget! Hoppas de gillar det du skrivit nu så du slipper redigeringspilla så mycket till! Fast det gick ju bra förra gången om det ledde till totalt 8 sidor mer text 🙂
  Jag redigerar lite i min egen text varje gång jag sätter mig ner och skriver. Det är ett bra sätt att komma in i berättelsen …

 2. Årtal och åldrar och sånt är verkligen det tråkigaste att hålla på med, så jag nämner så lite som möjligt. Man får väl se i slutändan vad jag missat för logiska luckor, förhoppningsvis är det inte alltför jobbigt att justera i efterhand.

  Lycka till med låten! (ser jag just att Åsa oxå har skrivit…)

  /Anna

 3. Fattar precis vad du menar med att få ihop åldrarna. Tycker också sådant är grymt svårt. Tack och lov är min kollega extremt bra på det så det lämnar jag med varm hand över till henne. 🙂
  Lycka till med sången!
  Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *