Svamp-art och en stilla hundkopplingsundran

På morgonpromenaden.image
Den här lilla skruttan får ut sin matte på 3-4 stycken 30-minuters promenader om dagen. Jätteskönt för kropp och själ. Så här ser hon ut när jag sitter och facebookar skriver. Det är bara att släppa det man har för händer 🙂
image

Men hörrni hundägare, varför har ni inte era hundar kopplade? När ni befinner er bland småbarn och löpande valpar?

Stora svarta hundar (jag har väldig respekt för stora svarta hundar) kan komma framspringande och nosa på oss. Medan man hör någon ropa, på avstånd:

”INGEN FARA, HAN/HON ÄR JÄTTESNÄLL”.

Och jag önskar att jag vågade ropa tillbaka:

”DET SKITER JAG I. JAG ÄR RÄDD FÖR STORA SVARTA HUNDAR OCH JAG VILL INTE ATT DIN STORA SVARTA HUND SKA SKRÄMMA MINA BARN GENOM ATT RUSA FRAM SÅ DE OCKSÅ BLIR DET. INTE HELLER VILL JAG ATT DIN STORA SVARTA HUND SKA NÄRMA SIG MIN LILLA FÖRSTAGÅNGSLÖPANDE VALP. VARKEN VI ELLER HON ÄR REDO FÖR VALPAR! KOPPLA DEN!”

Det gör jag inte. För jag är rädd. Så jag är tyst. Tar upp Barbie i famnen och blänger bortåt rösten medan hunden springer tillbaka till sin matte/husse.

Men snälla hundägare som läser detta. Kan ni inte hålla hunden kopplad?

PS Vid tre tillfällen har jag (inne från huset, thank god) sett stora hundar rusa in och ta ett varv i vår trädgård. Okopplade – givetvis – och med, vad jag antar vara, valpvittring. Inte ok! DS

4 reaktioner på ”Svamp-art och en stilla hundkopplingsundran”

  1. Jag är USEL på att ryta. Men med din replik kanske det funkar. Jag måste nog börja träna. Men är rädd att hunden blir arg på mig om jag är otrevlig mot hans/hennes matte/husse!

  2. Ooo, tänk om du skulle våga ryta nästa gång! Det hade väl varit härligt.
    Själv är jag av åsikten att precis som man känner sig fram när man träffar en ny person, måste man få tid att känna sig fram när man träffar en ny hund. Hatar de som tycker att deras hund är jättesnäll. Jaha? Men JAG kanske inte är jättesnäll eller på jättehumör att lära känna någon på min promenad.

    Det kanske förresten är det du ska ropa tillbaka: JAHA? MEN BARBIE KOMMER ATT BITA IHJÄL HONOM/HENNE OM HAN/HON INTE FLYTTAR SIG!

    Hehe.

    /Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *