Natten – valp, ångest och kräkor.

01.00 – Ber åttaåringen, som i vredesmod somnat i min säng två timmar tidigare, flytta över till sin egen. Hon sparkar nämligen på den valp jag just börjat låta sova hos mig …

03.00 – Den valp, som jag just börjat låta sova hos mig, kräks. På täcket. Som jag lägger i en äcklig hög på golvet (vill nämligen inte väcka valp, som genast somnar om + de två barnen som sover i samma rum).

03.15-04.00 – Ligger vaken, redo att parera nästa kräka. Tänker att Barbie-valp säkert har fått värmeslag efter en dag på Skänninge marken. Tar upp hennes vattenskål i sängen och försöker ge henne lite. Hon vill inte dricka.
Det är jättevarmt i det rum vi sover, så jag öppnar ett fönster. Lägger mig igen. Kommer att tänka på den där gången en fladdermus flög in i rummet när jag sov. Får fladdermusångest och stänger till det en aning. Öppnar istället dörren. Lägger mig. Kommer på att det kanske inte är så bra att ha dörren till resten av huset öppen om Barbie eller femåringen vaknar och går ut. Stänger den.

04.00 – Barbie kräks igen. Denna gång hinner jag få ner henne på golvet. Golvtorkar kräka.

04.15 – Tar ut Barbie i trädgården eftersom jag tänker att hon kanske kommer att få diarré också. Barbie kissar och skäller på något stackars djur därute i mörkret. Vi lägger oss igen.

05.00 – Femåringen kommer till den säng Barbie och jag sover i. Lyckas få henne att undvika att vippa ur vattenskålen. Barbie kryper nöjt intill femåringen. Jag flyttar henne genast och lägger mig som en mänsklig kräk-sköld mellan dem.

05.00-07.00 – Rummet är nu kallt och jag har inget täcke eftersom Barbie ligger på mitt (okräkiga) och dottern har fått extrafilten. Fryser som en hund (ha-HA!). Känner skuld för att jag låtit Barbie gnaga för länge på den nya grisknorren och har ångest över att hon riskerar att dö kvävningsdöden för att hon fått i sig en del av den äckliga knorren, alternativt någon av alla dessa stenar jag inte hinner hindra henne från att tugga i sig. Längtar efter gryningen.

07.00 – Barbie kräks. Denna gång hinner hon ut till hallen genom den dörr jag lämnat på glänt. Torkar kräk.

08.00 – Stordotter + Barbie vaknar. Barbie är jättepigg.

09.00 – Ringer veterinären som lugnar mig och rekommenderar specialkost i form av ris och kokt torsk fem gånger om dagen i tre dagar.

09.30 – Hittar hård ben-del från grisknorr på lakanet som ska tvättas. FÖRBANNAR grisknorrar.

Nu – jag: Kaffe, kaffe, kaffe.

Barbie:image

6 reaktioner på ”Natten – valp, ångest och kräkor.”

  1. Bra beskrivning av en helvetesnatt. Suck så jobbigt det är med valpar ibland.

    Själv har jag inte gett mina valpar, inte vuxna hundar heller – några grisöron eller knorrar.
    Tycker att de är för hårt rökta och sedan tvivlar jag på handhavandet vid slakten och vägen till röken mm.

    Hoppas att Barbie dricker vatten ordentligt nu. Att du hinkar kaffe behöver jag inte betvivla!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.