Back in business


Inledde de lediga Stockholmsveckorna (jag, barnen och Barbie har fortsatt sommarlov medan mannen jobbar) med en kväll på Vapiano. Med pinglorna.

Dagarna spenderas nu i eller i närheten av hemmet. Och jag skriver så snart jag får chans till det.

För ett par veckor sedan strök jag trettiofyra sidor i manuset (till bok två alltså), på inrådan av någon som jag verkligen litar på. Som vet. Och som hade en tanke kring texten som landade rakt i hjärtat på mig.

Egentligen strök jag inte, förresten. Jag tänker spara det jag skrivit. Kanske till bok tre.

Hursomhelst så bestämde jag mig för att ha en regel för mig själv. En sommar-regel. Ovanligt lustfylld för att vara en regel. Den lyder:

Oavsett hur dagen ser ut – den kan vara fylld av barn, hundar, vänner, bilresor eller Kolmårdenbesök – oavsett det, så ska jag skriva minst en sida.

Och det går så BRA. Det är roligt, lagom pressande och jag är alldeles nytänd. Sedan kommer jag kanske inte använda allt. Det får vi se. Men skrivlusten, som har varit minst sagt slumrande en tid, är tillbaka. Hurra!

3 reaktioner på ”Back in business”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *