Firar ni?

Nationaldagen? Sverige?

Vet inte riktigt vad vi ska göra med den här dagen (som är en alldeles vanlig arbetsdag för maken). Kanske äta tårta…

Ja! Äta tårta funkar alltid. Alternativt bakelse. Alternativt dotterns egenhändigt bakade chokladmuffins.

Och fira det som för mig – när jag tänker närmre på det – är det mest fantastiska med Sverige.

(Inte svenskheten, för den är rätt omöjlig att sätta fingret på. Eftersom vi är så olika. Tack och lov.)

Jag ska fira NATUREN. Den är ta mig tusan det finaste vi har. Helt unik med årstidernas växlingar. Med ett väder som kan vara ganska så överraskande. Milt uttryckt.

And I love it. Faktiskt.

Jag ska sniffa på syrénträdet som fortfarande blommar i trädgården. Plocka in en liten bukett liljekonvaljer. Njuta av dofterna. Om jag förmår mig att lyfta näsan från Barbies päls och ungarnas nackar. Och släcka doftljusen …

Hur gör ni?

6 reaktioner på ”Firar ni?”

  1. Vi kanske åker till Farsta strand och firar lite (om vädret tillåter). De har något slags firande där. Antingen det, eller sån åker vi till Kungsan där de har ”Smaka på Stockholm”, men det lär väl vara så mycket folk där så det känns bara jobbigt.

  2. Låter som bra sätt att fira på tycker jag.
    Kanske blir det en bakelse här med, efter jobbet. Hoppas du och ni alla får en fin nationaldag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.