2011 års näst sista dag

Och den kommer mestadels att spenderas i horisontalläge. Febern är nu obefintlig, men gammelmanshostan och värken i kropp och huvud säger mig att det nog kan vara klokt att ligga lite lågt.

Mina stackars jullovslediga barn får så även idag nöja sig med egen innelek. Krakarna.

Nädå. Det går ingen nöd på dem. De har leksaker så det räcker och blir över. Och gosedjur. Stordottern konstaterade häromdagen. Glatt och nöjt:

”Jag är verkligen en gosedjurstjej!”

Och som gosedjurstjej har man en del att göra. Dessa små ska till exempel nattas. Och sedan väckas med en puss och ett ”godmorgon”. En del behöver byta om. Ni förstår 🙂

Och när barnen emellanåt kommer och säger att de inte har något att göra, så puttar jag undan det dåliga samvetet och mantrar tyst för mig själv:

”Det är bra att ha tråkigt. Förr lekte man minsann med kottar. Det är nyttigt att ha tråkigt. Det FRÄMJAR KREATIVITETEN.”

Ett mantra jag faktiskt tror på. Men en realitet som är ny för mina välcurlade småbruttor 🙂

2 reaktioner på ”2011 års näst sista dag”

  1. Visst är det så! Och tv/datorer är bra för en stund, men när mina barn slutat titta/spela blir de ofta sura. Så det begränsar vi rejält!

  2. Jag tror också att barn behöver upptäcka att det finns saker att göra genom att först utöva lite tankearbete och inte få alla lekar ”serverade på fat”. 🙂 Gott nytt år 2012!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *