Julstress ligger inte för mig

Säkert delvis därför att jag inte lagar någon julmat själv. Låter barnen pynta granen (vilket blir väldigt ostylish, men väldigt fint). Köper färdig pepparkaksdeg. Skippar julkort när jag inte orkar/hinner (som i år). Och så vidare.

Och så gillar jag julen. Mycket för att barnen älskar den. Förväntan är total. Och de bryr sig inte ett dugg om köttbullarna är köpta eller hemtrillade.

Vad jag däremot stressar upp mig över är sjukdomar. Att någon av oss ska bli sjuk. Sedan barnen kom har somliga jular … eh … inte direkt blivit som vi tänkt oss.

Första julen med barn blev jag magsjuk.

Andra julen med barn blev hon magsjuk. Ett eländigt ”rotavirus” som torkade ut henne fullständigt. Vi blev inlagda på Astrid Lindgrens barnsjukhus där hon fick dropp. Efter några nätter där kunde hon till sist behålla lite dryck. Och peta i sig några chipsbitar.

På julaftons morgon fick hon en liten goseleopard av en sjuksköterska. Som fortfarande är henne väldigt kär. Vid lunch blev vi utskrivna. Hastigt och lustigt köpte vi färdig julmat på Vivo. Färdigkokt potatis till och med. Och lagom till Kalle Anka var vi hemma i lägenheten. Med ett badkar fyllt av nedkräkta handdukar som vi lämnat i en hast. Men det var inga större problem att få tvätt-tid på julafton 🙂

Lyckan när hon sedan sörplade i sig en hel Piggelin var total. Tacksamheten!

Inför tredje julen med dottern höll det på att bli big drama igen. Då svalde hon en liten gyllene och trumpetande paljettängel. Och fick vansinnigt ont i halsen när hon sedan skulle äta. Astrid Lindgren. Igen …

Några exempel på julincidenter.

Så. Det enda jag önskar mig till jul är att alla får vara friska.

Idag har jag själv varit risig. Och då bättrat på det hela med dåligt samvete för att jag ömkar mig. När så många andra har det så mycket värre.

Så. Vad jag verkligen önskar mig till jul är att ALLA får vara friska. Inte möjligt, jag vet, men man kan skippa några julklappar. Som sagt.

Smsa till exempel LM50 till nummer 72930 så skänker man 50 kronor till Läkarmissionen. Det gjorde jag.

2 reaktioner på ”Julstress ligger inte för mig”

  1. Hoppas att det håller för er den här julen då. Själv slutade jag kramas förra veckan för säkerhets skull. Man vet ju inte vilka baciller folk bär på:)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *