Jaaa!

Sjuåringen har fattat grejen med läsning. Böcker. Sitter uppkrupen i fåtöljen långa stunder, helt uppslukad av den bunt vi lånat (hyrt) på bibblan. Här är de vi ”hyrde” igår. Bunten till höger är läst:

Och så har hon styrt upp sina böcker i barnbokhyllan. Hon limmade dit lapparna… :

Jag minns så väl hur det var. Att vara bokmal. Vilket jag var ända fram till dess jag fick barn (och blev mingelberoende 😉 ). Den där världen som öppnar sig. Tiden och rummet som försvinner och man tar in något helt nytt. Genom orden, som förvandlas till bilder som ger tillgång till sagorna. Så härligt!

Hon mår bättre nu. Hör väldigt illa, men febern är nere och energin är tillbaka. Skönt.

Nu behöver jag barntid. Är inte van att vara borta så mycket som jag varit på kvällarna den sista tiden Igår hann jag bara hämta mig från det fantastiska julbordet innan jag satt på Olé Olé med ett gäng tapas och ett glas rött. Och två gamla dagisföräldrakompisar 🙂

När jag kom hem var barnen fortfarande vakna, så jag kröp ner hos den lilla. Jag var kall och hon var varm där under täcket. Trampade frenetiskt med sina små fötter mot mina kalla ben för att värma.

”Jag älskar dej”, sa jag.
”Ja älstar dej me”, sa hon.

”Jag är så glad att få vara din mamma”, sa jag.
”Ja ä dlad att få vala ditt ban”, sa hon.

Sedan var det tyst en stund.

”Om du vill plata (prata) me mej inatt tan du bala vätta (väcka) mej. O plata.”

Närapå gullighetsöverdos 🙂

Nu hänger vi bara härhemma hela helgen. Och pratar. Och pysslar. Och myser. Och läser!

Här för lillesyrran:

8 reaktioner på ”Jaaa!”

  1. Åhhhh vad sött. Väckte du henne inatt då? 😉

    Och jag förstår varför din stora, och min stora kommer så bra överens. De har liknande intressen. Precis som du och jag.

  2. Åhh. Sitter i bilen på väg till Trosa med tårar i ögonen av det mysiga samtalet med lillfia! Gu så pluttigt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.