Bokmässan i Göteborg 2011!

Ok. Hemma!

Fullkomligt utmattad, alldeles uppfylld och väldigt glad. Som körd i en torktumlare tillsammans med mängder av färgstarka människor. Och böcker.

Mina rumskompisar – Pernilla Alm och Simona Ahrnstedt har redan bloggat. Läs!

Det har även fina Sandra Gustavsson. Hälsa på hos henne också vetja. Och glöm då inte att börja följa hennes nätroman Absorbera. Man blir absorberad – det garanterar jag!

Så. Nu.

Första kvällen (i torsdags) stötte vi på Leif Pagrotsky. En mycket trevlig herre! Sedan fotade jag inte ett jota mer den kvällen, utan lät mig uppslukas av de många minglen och bubblen. Och träffade ett helt gäng mysiga människor! Till exempel min skrivarcoach Ann Ljungberg – för första gången ”live”!

Enligt O. A nice noice-Anna. Pia Printz såklart! Pernillas otroligt trevliga förläggare. (Och hennes kollega, som jag försökte övertala att ge ut lite mer spänning.)

Anna Fredriksson. Annelie Drewsen. Enochannanbok. Johanna Wistrand. Therese Johansson. Helene Ljungmark (Basil Förlag). Och fler som jag inte minns just nu. Förlåt!

På fredagen kom mina gamla kompisar Anna och Malin ner! Och Malins bok-klubbskompis 🙂

Vi minglade hos HOI. Med Lars Ramble, Varg Gyllander, Dan Buthler (ena halvan av Buthler&Öhlund) och Sölve Dahlgren.

Frida är journalist och jobbade stenhårt på mässan med att intervjua alla storheter. Bland annat Maria Montazami

…som nu fått vår gåva (vilket hon blev ”jätteglad” över – kul!) Här ”träffar” vi henne på Formas fina middag.

Simona ger ut sina böcker på Damm förlag, som ligger under Forma. Jag var där som en del av hennes entourage 🙂

Min bordsherre Kåre Halldén, som är champagne-expert/vinimportör/författare. Han skriver bland annat wine-crime. Genialt! (Vi är nyktra faktiskt, bilden till trots. Råkade radera den bild som blev bra…)

Simona och Sofie Sarenbrant glimrar som guld. Tyvärr ser man inte Sofies ursnygga och likaledes guldfärgade stövlar. Roligt att träffas in real life!
Fredagskvällen avslutades på Park. Dit ”alla” går under bokmässehelegen. Någon beskrev det som att man kliver rakt in i en köttvägg, när man kommer in genom dörren. Vilket var talande tycker jag. En köttvägg av branschfolk. Svettigt, stökigt och bullrigt. Och förstås väldigt, väldigt roligt!

Har man lätt för att bli starstruck (vilket jag faktiskt inte har), är detta stället to be. Eller inte. Risk för överdos.

Detta gäller förresten hela mässan (och Göteborgs mässnärliggande hotell) om man tänker efter. Gillar man kändis-spotting (vilket jag definitivt gör!) är detta också stället to be. Man äter liksom frukost med Lasse Åberg och åker hiss med Lotta Bromé. Men kanske framför allt äter man frukost med Karin Berg. Trevligt 🙂

Faktum är att jag stirrade så mycket på allt och alla att ögonen ramlade ihop på kvällarna. På riktigt. Någon (jag tror det var Sandra) framlade teorin att jag kanske fått en släng av ögonmigrän. Mycket troligt faktiskt 😉

Just det – pratade blues med Hans-Olov ÖbergKalla Kulor. Och kom fram till att det är alldeles för längesedan jag var på Stampen!

På lördagen var det så monterdags. Här är Vulkanförfattarna Carin Karlsson och Marie Rickardsson tillsammans med VD Peter Norrman. Kul att träffa alla som skrivit och själva gett ut sina böcker!

Peter tillsammans med Cecilia Jackson från Vulkan.

Och så detta. Den mytomspunna räkmackan! Dyr. Enorm. God! (Även om bilden inte RIKTIGT gör den rättvisa.) Träffade förresten Mattias Lundberg också! En kursare från psykologutbildningen som gett ut fyra böcker inom populärpsykologins område, till exempel ”Jäkla människa”.

Sista kvällen försökte vi få till en bild på Sandra och mig. Tog först denna. Där jag tyckte ett det var en bra idé att lägga mig på Sandras axel. Som ett barn. Vilket hon kommenterade som att det såg typ ”jävligt obehagligt” ut. Och där någonstans bröt det loss totalt.
Vi tog en serie bilder. Ingen funkade riktigt. Som den här:

Och så den där fullkomligt vansinniga på Pernilla och mig som jag la upp här lite tidigare.

Sedan gick vi till Park. Igen…

Som ni förstår har detta varit en galen fest hela alltihopa. Jag har träffat så mycket människor. Haft så många spännande möten. Har säkert glömt hälften. Just nu. Jag skulle vilja stoppa ner alla mässminnen i en påse som jag kunde öppna då och då. Titta på dem. Le. Och längta till nästa år!

För då jäklar. Då vet jag mer om hur det funkar. Man ska bo på Gothia. Man ska dricka mycket (vatten). Man ska inte planera en massa saker som man inte hinner. Man ska ha BRA SKOR. Man ska hitta någon slags medicin mot ögonmigrän. Man ska undvika mackorna i mässhallsfiken.

Man ska också försöka undvika att bete sig helnervöst, stissigt och jätteunderligt när man stöter på de redaktörer och förläggare som verkar gilla ens manus men inte riktigt bestämt sig… Just saying.

Men framför allt ska man vara glad över de fina bekantskaper man har fått!

Pernilla till exempel. Hon har varit min mamma och mentor den här helgen. Hon har till exempel lärt mig allt om bakterieansamlingen på hotellrummets fjärrkontroll, vikten av att ha tofflor inne (gärna två par) och – det allra viktigaste – oviktigheten i att sova!

6 reaktioner på ”Bokmässan i Göteborg 2011!”

  1. Det var mycket trevligt att äta frukost med dig och Pernilla också! Det får vi göra om 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *