Är jag en författare?

Frida ställde frågan häromsistens. När blir man författare? Och skapade lite av en debatt. Kolla kommentarsfältet. Även Simona tyckte till. Jag har inte tyckt alls – lite eftersom jag befinner mig i gråzonen.

Jag har verkligen ingen aning om jag är en Riktig Författare. Jag skriver. Jag har med Vulkans hjälp publicerat en bok. Som recenserats. Som lånas ut på bibliotek. Som människor läser.

Idag fick jag höra att en kvinna som köpt Morgongåvan sträckläst den en natt. Hon gillade väldigt mycket och kunde inte sluta. Hon gick tillbaka dit hon köpt den och berättade det. Och det gör mig så innerligt glad. Jag har skrivit en bok som folk läser och tycker är spännande. Och det är jag otroligt stolt över!

Då spelar det mindre roll om jag kan kalla mig författare eller inte. Skribent. Berättare. Mytoman eller murmeldjur. Whatever 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.