Har glömt att berätta

Det är i och för sig många saker jag inte berättar här, men en sak kanske är relevant för en blogg som trots allt ska handla om skrivande…

Jag har börjat skriva igen (efter ett par veckors ”vacum”). Jag har öppnat en mapp som heter ”bok 3” och jag har öppnat ett worddkument som heter något svamligt om löv (!). Där skriver jag. Fritt ur hjärtat och än så länge ganska planlöst. Och det är så skönt. Att se en text ta form igen. Utan att, som i slutet av manus 2, behöva rätta, stryka och hela tiden tänka noga efter så att allt hänger ihop. Så befriande att bara låta orden flöda och se vart de tar vägen!

Helt planlöst skriver jag i och för sig inte. Har ju några karaktärer i både Morgongåvan och manus 2 som skulle vara spännande att följa. Och nu tänkte jag skriva mig fram till vilka 🙂

Och så har jag börjat läsa. Igen. Det går lite i perioder för mig det där med läsandet. Har framför allt svårt att läsa när jag skriver mycket. Det blir för mycket ord. Men det är ett konstant återkommande skrivtips: läs, läs, läs – allt du kommer över. Och jag har en HÖG med böcker på vänt kan jag tala om!

Mest spännande kändes det att ge sig i kast med någon av de författare jag stött på i vimlet. Som Denise Rudberg, Ann Rosman och Sandra Gustavsson. Hjärtat fick bestämma och jag började med den här:Är nu halvvägs. Och helt tagen. Berättar mer när jag läst klart. Men jag kan avslöja att jag hade stora svårigheter att sluta gråta igår när jag läste Sandras historia samtidigt som den här låten strömmade från radion. På Bagel Deli…

Vilken låt. Vilken sångerska. Vilken Sandra.

Och så till något helt annat som absolut inte har med skrivande och böcker att göra. Mer yta. Jag har skaffat nya glasögon. Ni som följt den här bloggen ett tag vet att jag är något traumatiserad vad gäller glasögon. Men nu tänkte jag i alla fall göra ett försök. Och att ni skulle få se dem. Det var otroligt svårt att fota sig själv! Jag får ta och konsultera någon modebloggare kring hur det görs på bästa sätt…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.