Kalashelg!

Idag har vi haft sjuårskalas för dottern. Lagom stort med sju barn. Två från klassen och några andra ”gamla” kompisar. Vädrets makter var på vår sida, så vi kunde vara i trädgården hela tiden. Barnen lekte kull och ”under hökens vingar”, sprutade med vattenpistol och hade fiskdamm. Sjuåringen däckade helnöjd ikväll.

Detta förtärdes:

Vi hade fullt upp i förmiddags! Blåste ballonger, dukade och serpentinpyntade. Dekorerade bondkakor genom att klistra fast tårtdekorationer på dem med glasyr, sockerfrostade jordgubbar, gjorde smooties samt tillverkade några slags klubbor gjorda av mixad kladdkaka blandat med nutella. Vi rullade små bollar av smeten, doppade dem i smält choklad och pyntade med finströssel. Sedan doppade kidsen dessa klubbor i grädde. Mumma! (De heter något modernt, i stil med cupcakes, men jag har glömt vad det var ;-))

Det känns som om hela helgen har gått i kalasens tecken. Det är ju inte bara själva eventen som upptar tid – planering och förväntan inför blir lika viktigt! I alla fall om man är sju år…

Igår var vi på klassfest – hela familjen. OTROLIGT trevligt. Knytis. Tjugosex barn med familjer = många männsikor. Och det hela flöt på helt harmoniskt! Barn i alla åldrar sprang omkring och lekte. Inga skrubbade knän. Inga konflikter. Trots att (eller kanske på grund av?) att det var oorganiserat på så sätt att inga aktiviteter var planerade. Vi vuxna minglade runt och lärde känna varandra. Viktigt och roligt. Heja våra engagerade klassföräldrar!

4 reaktioner på ”Kalashelg!”

  1. halloj! livia ska ha kalas med en kompis och vill göra dessa snygga klubbor! har du något detaljerat recept eller är det bara att höfta till det med kladdkaka och nutella? jag antar att man först bakar kladdkakan..? kram kram

  2. Hej! Har inget detaljerat recept, men höfta brukar ju funka 🙂 Kladdkaka först, sedan nutella. Man kan tänka på ätt det ska vara rätt så hård smet, inte för krämig, för då glider bollarna nedför pinnen! Det fick vi lära oss den hårda vägen… Kram och hälsa födelsedagsbarnet + övriga!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.