Sjukdag med stor liten

Och det var den mest harmoniska dagen vi haft på länge! Hon – ont i halsen men feberfri – satt vid köksbordet hos mig och pysslade. Hela dagen.

Först gick hon igenom lådan med ”hemliga småsaker” ett bra tag (passade på när lillsyrran inte var hemma) och sedan klädde hon på några dockor nya kläder. Efter det var det dags för pusslande, följt av isär-/ihopplockande av – och lek med – Babushkadockor.

Det mesta gjorde hon under tystnad eftersom hon som sagt hade lite ont i halsen. Helt overkligt tyst! Lite radioskvalp i bakgrunden från och till bara. Lite småkommentarer då och då. Och lite Marvin Gaye och Orup. Väldigt behagligt. Hon gillar annars att prata. Och det är ju såklart underbart! Men hon gillar VERKLIGEN att prata. Hela tiden. Oavsett om jag pratar i telefon eller med någon annan. Eller tittar på TV. Eller – hua – försöker skriva…

Till sist plockade hon – helt på eget initiativ – fram plastfolie, tejp, sax, riskorn och ballonger och började tillverka… jongleringsbollar. Otroligt fina tycker jag!

4 reaktioner på ”Sjukdag med stor liten”

  1. Jätte fina, hon är verkligen duktig att pyssla och inte prata om hur duktig hon är att måla. Jag fick se prov på allt detta i helgen.

  2. Ja, och det allra viktigaste är ju att hon tycker att det är så himla roligt! Och att det sällan blir problem med att sysselsätta sig 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.