Lavendeläng

Kanske inte riktigt… Men det ska i alla fall bli en härlig lavendelrabatt! Och det ska lukta fantastiskt och så ska där virvla omkring en massa fjärilar i regnbågens alla färger som vi kan njuta av när vi dricker morgonkaffe i sommarsolen 🙂

Jag har precis utvecklat ett trädgårds- och växtintresse, och det är så roligt! Jag insåg i förra veckan att det bästa var att (efter fyra år i huset) gräva upp hela landet som den förra ägaren odlat fram (under drygt 50 år…) och starta på nytt. Befriande. Men samtidigt har jag lite dåligt samvete gentemot E (en mycket trädgårdsintresserad och kunnig man), som bodde här i så många år och som avslutade sina dagar just i trädgården om jag förstått det rätt. Men det blir väldigt fint nu också. Och Es vackra klätterros består!

Förutom lavendel har vi planterat några veronicor, tre pioner och två dvärgsyrener. I den blå krukan ståtar ett litet lavendelträd, i den gröna kravlar sig en obestämbar växt upp… Några små skott blev kvar i den krukan sedan vi blev tvugna att göra oss av med ett stackars citronträd som inte klarat den bistra vintern… Vekt träd kan man tycka! Nu är det spännande att se vad som växer upp. Möjligen något tjusigt ogräs. I den bruna krukan har ett par luktärter precis sett dagens ljus!

2 reaktioner på ”Lavendeläng”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.